“Clubul de Croșetat Amigurumi” urmarește dezvoltarea personală prin artă și a unor abilitati artistice înca din copilarie care ulterior vor deveni de-a lungul timpului un stil de viață și pentru viitorul adult.

Dezvoltarea personală prin crosetat aduce o serie de beneficii pentru copil, printre care putem enumera: coordonare mai buna, creativitate, atenție și răbdare, reflex, concentrare, capacitate de autocontrol, disciplină, abilitatea de a lua decizii și a gândi din mai multe perspective.

Prin intermediul artei/crosetatului, copilul iși poate manifesta emoțiile și trăirile în momentul în care nu își găsește cuvintele. Procesul creativ are un rol important în atenuarea conflictelor interioare, dar și dezvoltarea abilităților sociale.

Uneori crosetatul necesita repetarea acelorasi miscari de lucru intr-un ritm consecvent ceea ce va dezvolta reflexele și va elibera mintea de orice ganduri/emotii negative.

Concentrarea și mișcările ritmice din timpul croșetatului vor distrage atenția de la diferite gânduri si  anxietate. Totodata crosetatul poate fi indicat copiilor hiperactivi deoarece în timpul crosetatului concentrarea va crește și pulsul se va reduce în câteva minute.

Amigurumi reprezintă tehnica japoneză de realizare a păpușilor croșetate și umplute cu diverse materiale. Cuvântul “amigurumi” derivă dintr-o combinație de cuvinte japoneze, “ami” care înseamnă croșetat și “nuigurumi” care înseamnă păpușă umplută/îndesată.

Cui? – Elevii ciclul primar

Cand? – Luni de la 14:30 la 15:30

Cât? –  500 lei / 12 săptămâni

Câți? –  minim 5, maxim 15

Unde? – Școala Spectrum