[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ce este PBL? (Project Based Learning)

Învățarea bazată pe proiecte (PBL) este o metodă de predare în care elevii învață angajându-se activ în proiecte semnificative din lumea reală și personală. 

În învățarea bazată pe proiecte, profesorii fac ca învățarea să prindă viață elevilor.

Elevii lucrează la un proiect pe o perioadă extinsă de timp – de la o săptămână până la un semestru – care îi implică în rezolvarea unei probleme din lumea reală sau în răspunsul la o întrebare complexă. Ei își demonstrează cunoștințele și abilitățile prin crearea unui produs public sau a unei prezentări pentru un public real.

Ca urmare, elevii dezvoltă cunoștințe profunde de conținut, precum și gândire critică, colaborare, creativitate și abilități de comunicare. Învățarea bazată pe proiecte dezlănțuie o energie creativă contagioasă în rândul elevilor și profesorilor.

Și în cazul în care căutați o definiție mai formală …

Învățarea bazată pe proiecte este o metodă de predare în care elevii dobândesc cunoștințe și abilități lucrând o perioadă lungă de timp pentru a investiga și a răspunde la o întrebare, problemă sau provocare autentică, captivantă și complexă.

[/vc_column_text][vc_empty_space alter_height=”medium” hide_on_mobile=””][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

FirSTep

Competiția de proiecte  FirSTep  își propune să dezvolte abilitățile studenților în cercetare, comunicare, prezentare, gestionarea timpului, colaborare și creativitate. Este un concurs care susține programele PBL din școlile Lumina, prezentând proiectele elevilor într-o gamă largă de subiecte și sărbătorind realizările lor la niveluri de vârstă de la 9 la 18 ani.

FirSTep, Târgul de Știință, Tehnologie și Proiectare este primul pas către olimpiadele internaționale de proiect, care este deschis tuturor studenților care încep din clasa a 3-a (anul 4) în instituțiile de învățământ Lumina. Este organizat de instituțiile de învățământ Lumina în colaborare cu organizații naționale și internaționale de târguri științifice. Misiunea sa este de a provoca elevii să pregătească proiecte științifice și tehnologice pentru a găsi soluții viabile la problemele de zi cu zi, pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele energetice și de mediu ale planetei noastre, pentru a implica studenții și profesorii către un pas suplimentar în proiectele internaționale ale Olimpiadei, care au aceleași misiuni.

http://www.firstep.ro/

 

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_empty_space alter_height=”huge” hide_on_mobile=””][vc_images_carousel images=”4937,4936,4943,4941,4931,4934,4939,4946,4947″ img_size=”full” autoplay=”yes” hide_pagination_control=”yes” wrap=”yes”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space alter_height=”medium” hide_on_mobile=””][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_empty_space alter_height=”huge” hide_on_mobile=””][vc_images_carousel images=”5867,5870,5872,5873,5875,5863,5859″ img_size=”full” autoplay=”yes” hide_pagination_control=”yes” wrap=”yes”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Golden Voices

„Golden Voices” este un concurs de interpretare vocală în care tinerele talente își pot demonstra aptitudinile și abilitățile personale.

Concursul se organizează încă din 2003, având denumiri diferite de-a lungul anilor. În ultimi doi ani concursul poartă denumirea de Golden Voices și se desfășoară în două secțiuni, Concursul de Interpretare Vocală în limbă maternă / străină, respectiv Concursul de Interpretare în limba turcă. Elevii care obțin premii în cadrul acestor concursuri pot fi invitați de către echipa de organizare a International Festival of Language and Culture (un amalgam de povești, dansuri și cântece internaționale inspiraționale ) să reprezinte România, cu tot ce înseamnă cultură, costume, tradiții și dansuri, la festivalurile din diferite țări.

https://lumina.ro/event/golden-voices/

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space alter_height=”medium” hide_on_mobile=””][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

IFLC

Festivalul internațional de limbă și cultură reprezintă o celebrare anuală, o punere în valoare a talentelor din toată lumea. Festivalul internațional de limbă și cultură a fost înființat în anul 2003 și la început a cuprins doar 17 țări participante. Prin comparație, în anul precedent s-au prezentat peste 2000 de participanți din 145 de țări. 

Dorința noastră este de a promova cercetarea, studiul, și schimbul de informații în spiritul păcii, prieteniei și armoniei. Elevi diferiți, de pretutindeni, se implică în activitățile culturale, sociale și educaționale organizate în comunitățile din întreaga lume. IFLC vizează prietenii de durată și formează legături strânse, insuflând speranța unei lumi mai pașnice.

http://iflc.ro/

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_empty_space alter_height=”huge” hide_on_mobile=””][vc_images_carousel images=”6386,6387,6388,6389,6390,6391,6392,6393,6394,6395″ img_size=”full” autoplay=”yes” hide_pagination_control=”yes” wrap=”yes”][/vc_column][/vc_row]