Medalie de Aur la Concursul FirstStep 2015

16 February 2015
 • Sute de copii participanți, aproape 250 de proiecte prezentate. Acesta este bilanțul concursului Fistep din acest an, desfășurat astăzi la Școala Internațională București (ISB). Competiția, organizată pentru al treilea an consecutiv de către Lumina Instituții de Învățământ, se bucură de interes din partea elevilor , profesorilor și părinților. Vizitatorii Firstep au fost încântați de proiectele valoroase expuse la târg de elevii Școlilor Lumina. Prezentă la competiția Firstep, Daniela Călugăru, Inspector General în cadrul Ministerului Educației, s-a declarat încântată de proiectele prezentate de elevii școlilor Lumina. 

  ,,Elevii dvs sunt foarte creativi, demonstrând că se poate învăța și prin joacă. Mulțumim profesorilor pentru eforturi, părinților pentru susținere și organizatorilor pentru inițiativă,, a declarat doamna Daniela Călugăru în deschiderea concursului.

  Felicitări au fost transmise elevilor, profesorilor și organizatorilor și de către Elena Ștefan, inspector pentru Educație Permanentă în cadrul ISMB. Aceasta și-a exprimat dorința ca la edițiile viitoare ale competiției Firstep să participe și elevi de la alte școli din Capitală, inițiativă primită cu interes de către reprezentanții Lumina Instituții de Învățământ care organizează acest concurs.

  Directorul general Fatih Goktas, prezent la deschidere, a declarat că își dorește ca la această competiție să participe nu sute ci mii de copii, deoarece doar așa putem cultiva interesul pentru viitor, pentru mediu și pentru știință al elevilor. 

  La festivitatea de premiere a căștigătorilor concursului de proiecte Firstep a participat și ministrul Energiei și IMM-urilor, Andrei Gerea, care le-a oferit medaliile și premiile pregătite de organizatorii.,,Astfel de competiții înseamnă investiție în viitor,, a subliniat ministrul. El a precizat că ,,deși nu toți participanții la această competiție vor ajunge oameni de știință, e cert că ei vor contribui la dezvoltarea României,, La final, 32 de elevi au plecat acasă cu medalii de aur, 57 cu medalii de argint și 88 cu medalii de bronz. Dincolo de premii și medalii, toți participanții la competiție au fost extrem de încântați și și-au exprimat dorința de a participa și la edițiile viitoare.

   

  Proiectul realizat de Anais Lungu, clasa a V-a A, cu titlul, De ce îmi place la școală ?, a câștigat medalia de aur la Concursul First Step, categoria Little Scientist.

  Anais și-a propus să afle în studiul său de ce anume copiii de 5-6 ani  își pierd motivația și interesul pentru școală sau pentru altă activitate atunci când profesorii sau părinții nu acordă suficientă importanță efortului depus de fiecare copil în parte.

  În studiul experimental realizat de Anais, pe două eșantioane independente, cu feedback/fără feedback, eleva noastră a măsurat motivația copiilor prin numărul de desene realizate. Astfel, copiii cărora li s-a oferit feedback pentru desenele realizate au făcut mai multe desene decât cei care nu au primit niciun feedback.

Fermieri și exploratoriSecretele Egiptului Antic